Activiteiten

Gezamenlijke activiteiten zorgen ervoor dat bewoners en omwonenden elkaar weten te vinden – letterlijk en figuurlijk. De Belangenvereniging ziet het dan ook als één van haar kerntaken om het organiseren van activiteiten mogelijk te maken en te promoten.

Voor sommige activiteiten wordt een bescheiden bijdrage gevraagd. Gebruikte consumpties worden vanzelfsprekend (contant) afgerekend.

Buurt-BBQ

Het nieuwe activiteitenseizoen gaat ieder jaar in september – op Burendag – van start met een barbecue voor en door inwoners van Langstraat.
Wil je je aanmelden voor de BBQ van 28 september 2019, klik dan hier!

Borreluurtje

Iedere laatste zaterdag van de maand zijn alle bewoners van Langstraat en omstreken welkom op het borreluurtje. Dit is dé gelegenheid om kennis te maken, herinneringen op te halen of de laatste nieuwtjes uit te wisselen.
Op de zaterdag van het borreluurtje wordt ook het onderhoud van De Keet ter hand genomen.

Spelletjesavond

Bijna wekelijks komt op donderdagavond de spelletjesgroep bij elkaar in De Keet om allerlei bordspellen te spelen. Op tafel komen klassiekers als Monopoly, Kolonisten of Ticket to Ride, maar ook nieuwe spellen als Mysterium en Game of Thrones. En is er nog een gaatje voor een potje Boonanza?

Crea-avond

De crea-avonden worden georganiseerd van september tot mei, tweewekelijks op dinsdagavond. Niet zeker is wat de grootste trekker van de crea-avonden is: het gezellig samenzijn, of de mozaïeken, schilderijen en andere creatieve uitingen die er het resultaat van zijn.

Jeu de Boules

Sinds 2013 wordt er vanaf medio mei als het weer het toelaat (en soms ook als dat niet het geval is) op de dinsdagavond door een enthousiaste groep ge-jeu-de-bould. De eerste jaren werd er op een grasbaan gespeeld. In 2015 werd door de leden van de groep een echte gravelbaan aangelegd.
Bij hoge opkomst blijft de grasbaan in gebruik voor het zogenaamde boeren-jeu de boules.

Klaverjassen

Van september tot  april kan er op de eerste vrijdag van de maand geklaverjast worden. Deze succesvolle activiteit trekt deelnemers uit de wijde omgeving. Er wordt gespeeld volgens de Rotterdamse regels.
(Voor seizoen 2016-2017 zijn we op zoek naar een nieuwe organisator voor deze activiteit)

Rommelmarkt

Jaarlijks in juni wordt in en om De Keet een rommelmarkt georganiseerd. Deze wordt gecombineerd met verschillende sport- en spelactiviteiten. De opbrengst van de Rommelmarkt komt ten goede aan het onderhoud van De Keet.

Kerk en Keet

Ieder najaar vindt in De Keet een gezamenlijke maaltijd plaats die wordt georganiseerd door de Hervormde gemeente Langstraat. Iedereen is welkom bij deze activiteit!

Fietstocht Hervormde gemeente

Geen activiteit van de Belangenvereniging, maar zeker het vermelden waard: de jaarlijkse fiets-puzzeltocht van de Hervormde gemeente Langstraat. Iedere zomer biedt deze tocht een mooie gelegenheid om het Flakkeese landschap verder te ontdekken.

Yoga

Nog een door derden georganiseerde activiteit: Stichting ZIJN organiseert van september t/m mei iedere woensdagavond yogalessen in De Keet (van 19-20 uur en van 20.15-21.15 uur). Geïnteresseerden kunnen rechtstreeks contact opnemen direct met Stichting ZIJN voor aanmelding en  informatie over betaling van het lesgeld.