Historisch nieuws

Timmermanswerkplaats in Langstraat afgebrand
brandVanmorgen, dinsdag, om kwart over zeven is brand uitgebroken in de timmermanswerkplaats van Dick Okker in de Langstraat. Het bedrijfspand alsmede de gehele inventaris en de houtvoorraad ingen verloren; zelfs de auto van de fam. Okker kon niet meer worden gered.

Vanmorgen om half zeven was de heer Okker in zijn bedrijf aan de slag gegaan. Nadat hij even weg was geweest zag hij bij de nadering van zijn bedrijf dat er iets mis was gegaan en na een snelle inspectie werd de brandweer gealarmeerd. De blusploegen van Ooltgensplaat en Den Bommel pakten gezamenlijk de felle brand aan, maar ze konden niet voorkomen dat het pand totaal uitbrandde. Het stond er nog maar ca. 4 jaar, ruim 17 meter diep en 14 meter breed. Een eerste indruk van de heer Okker was dat het wellicht met de houtföhn misgegaan is: hij had daar ’s ochtends nog mee gewerkt.

Uit: “Eilanden-Nieuws”, dinsdag 12 oktober 1982

Langstraat: Da’s sterk.., samen uit, samen in de sloot..!visbeenEr komt maar weinig nieuws uit de Langstraat in de krant, gewoon omdat er weinig gebeurt, maar woensdag vond er wat plaats dat menigeen een kijkje heeft doen nemen. Op een smal weggetje, onder aan de dijk was een met gladiolen geladen wagen van transportbedrijf Visbeen in de sloot geraakt maar dat was nog niet het hele verhaal, daar zouden de Langstraat bewoners nauwelijks voor van huis gekomen zijn. Toen echter de chauffeur van een tegemoetkomende wagen – omdat hij niet kon passeren – besloot achteruit te rijden

kwam ook hij met zijn wagen – ja óók van Visbeen – achteruit in de sloot terecht en dat maakte de gebeurtenis compleet. De beide chauffeurs hadden elkaar gewoon niks te verwijten. De fa. van Rumpt uit Stad aan ’t Haringvliet heeft de wagens weer op de wielen geholpen. Wanneer u links langs de wagen op de foto kijkt dan ziet u de andere drenkeling ruim honderd meter verder zitten!

Uit: Eilanden Nieuws, vrijdag 20 november 1981