Oranje Fonds geeft € 3000 voor renovatie keuken

Het Oranje Fonds heeft de vereniging een bijdrage van € 3000 toegekend voor de renovatie van de inmiddels 30 jaar oude keuken in ons buurthuis ‘De Keet’!

We zijn heel blij met deze ondersteuning. Op deze manier kan continuïteit worden geboden aan het gebruik tijdens activiteiten en verhuur van ‘De Keet’, maar ook aan nieuwe activiteiten waarin een nieuwe keuken een grote rol speelt.

OFlogo

Zoals vermeld was de bestaande keuken al bijna 30 jaar oud en hij werd in die tijd intensief gebruikt voor de verschillende activiteiten en de verhuur. Veel delen van de keuken waren na al die tijd dan ook hard aan vervanging toe, waardoor een renovatie noodzakelijk was. Daarnaast blijkt er de laatste tijd in Langstraat een groeiende behoefte te zijn aan culinaire activiteiten zoals het organiseren van een ‘high tea’ of het samen met buurtbewoners koken en eten.

Omdat het aanschaffen en installeren van een nieuwe keuken een kostbare zaak is, hebben we in de zomer van 2015 besloten het Oranje Fonds om een bijdrage te vragen. Nadat we onze gedetailleerde plannen en het budget hadden verstrekt, werd de aanvraag is toegekend en ontving de Belangenvereniging € 3000.

Naast het plaatsen van een nieuwe keuken zal er meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt worden om de bar en de kleine zaal van ‘de Keet’ op te knappen.

Het Oranje Fonds steunt jaarlijks ruim 7.500 sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met € 27,4 miljoen initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.