Oude Nieuwsberichten

 • Laatste Update Snel Internet

(Voorjaar 2016) De activiteiten van de projectgroep leken lang geen effect te sorteren, maar blijkbaar werden er toch wat mensen wakkergeschud. Halverwege 2015 trok KPN de glasvezelverbinding vanuit Achthuizen door naar Langstraat. Nadat in het najaar ook de overige infrastructurele en administratieve aanpassingen waren gemaakt, konden er begin 2016 ook echt significant hogere internetsnelheden worden geklokt. Voor sommigen betekende dat wel een overstap van provider, omdat Online bestaande gebruikers niet liet upgraden naar de hogere snelheidscontracten.

Het project is hiermee succesvol afgesloten. 

 • Marina in promotieteam voor Goeree Overflakkee.

(6 mei 2015) Het promoteam van Goeree-Overflakkee is in het weekend van 2 mei voor het eerst op pad gegaan tijdens de openingsfestiviteiten van het Inspiratiecentrum Grevelingen op de Brouwersdam. Het promoteam heeft als voornaamste doel de naams- en plaatsbekendheid van Goeree-Overflakkee te vergroten en is een concreet resultaat van Eilandmarketing Goeree-Overflakkee.

3b869549-8c9f-4c76-883f-7f539490884e

Kijk hier voor het oorspronkelijke artikel over het promoteam.

 • Algemene ledenvergadering Belangenvereniging (ALV) 2015

IMG_2422(25 april) Afgelopen vrijdag vond de goed bezochte ALV plaats. Eén van de punten die werden besproken was de rol die de Gemeente Goeree Overflakkee ziet voor de Belangenvereniging als formele spreekbuis voor de ca. 165 inwoners van Langstraat.

[spider_facebook id=”1″]

 

 • Jeu de Boules-baan voltooid.

(18 april) Op Goede Vrijdag 3 april begonnen we met de aanleg van de Jeu de Boules-baan bij De Keet. Twee weken later, op 17 april is de laatste kruiwagen van in totaal vier kubieke meter grit en toplaag aangebracht en is de baan aangetrilt. Wat nu nog rest is de afwerking van de kunststof palen die de rand van de baan vormen en het gelijk maken van het pad tussen Keet en trapveld. Daar is de voor de Jeu de Boules-baan afgegraven grond gestort. Verder onderzoeken we nog of er LED-verlichting kan worden aangeschaft zodat er in voor- en najaar ’s avonds wat langer kan worden gespeeld.

De baan is vanzelfsprekend voor alle Langstratenaren te gebruiken. Daar horen wel een paar regels bij:
• het is belangrijk dat de baan egaal blijft, daarom de baan na gebruik even controleren en eventuele kuilen in de toplaag dichtmaken;
• de toplaag is dun, daarom licht aanharken met een bladhark en NIET met een normale hark;
• als de baan erg droog is kan er licht gesproeid worden, dat is ook belangrijk voor het totale onderhoud van de baan;
• ouders, maak uw kinderen in de speeltuin duidelijk dat de Jeu de Boules-baan GEEN ZANDBAK is, het spelen met de toplaag beschadigt de baan en brengt extra kosten voor de Belangenvereniging met zich mee.

Vanaf dinsdagavond 12 mei gaan we weer spelen. Het gaat ons daarbij om het plezier om samen een balletje te gooien en na afloop een glaasje te drinken. We zijn dus niet fanatiek en spelen niet “met het mes in de baan”, zeker niet! Heb je interesse om mee te doen, bel dan even met Rolf Grielen (630940).

[spider_facebook id=”1″]

11157580_10206525750488311_2055659838527670620_o

 

 • Nieuwe verlichting bij De Keet.

(9 februari 2015) Regelmatig wordt de vraag gesteld om de verlichting om de Keet wat beter te maken. Omdat de speeltuin formeel van de gemeente is deze vraag al vele jaren geleden bij hen , toen nog gemeente Oostflakkee nu Goeree Overflakkee , neergelegd. Ook bij het laatste bezoek van wethouder Arend Jan vd Vlugt , onze regio wethouder , is dit nog ter sprake gekomen. Conclusie was dat de verlichting er zou komen maar dat er ook een deel zelfwerkzaamheid gevraagd werd. Hiermee is akkoord gegaan omdat dit samen met het plan van een jeu-de-boules baan opgepakt zou kunnen worden. Al met al een bevredigende op lossing.

Wie schetst onze verbazing dat er vorige week opeens 2 gloednieuwe lichtmasten zijn geplaatst ! We hebben nog even afgewacht of we in actie moesten komen om de 2 lichtmasten aan te sluiten o.i.d. , maar zelfs dat hoefde niet. Vandaag, maandag, zijn ze netjes aangesloten op het gemeentelijke net. Een mooie actie die we inmiddels  dus van onze lijstjes kunnen schrappen. Samen met de LED-spots met bewegingsensor op de gevel van de Keet is er nu dus voldoende licht.

IMG_2048 IMG_2046

 • [spider_facebook id=”1″].
 • Nieuw ontwikkelingen snel internet.

(14 januari 2015) Een nieuwe fase lijkt ingegaan te zijn nu er opeens bijzonder tentjes in Langstraat gesignaleerd worden. Deze tentjes staan er in opdracht van KPN. Wat zijn ze aan het doen?

 • Er wordt glasvezel aangebracht tot aan de diverse verdeelkastjes in Langstraat. Alleen dit is rendabel op dit moment.
 • Vanuit deze verdeelkasten wordt er ” de komende 20 jaar zeker geen glasvezel aangebracht naar de diverse woningen in en om Langstraat” ( citaat KPN ). Dit gaat gewoon met koper zoals nu al het geval is.
 • De techniek van data over koper gaat echter ook steeds verder. Met glasvezel tot in de verdeelkast en koper tot aan de woning is er op zo’n 500 meter afstand van deze verdeelkast een meetsnelheid te behalen tot zo’n 40 mbit. Momenteel worden er al elders vanaf deze verdeelkast tot ongeveer 250 m. afstand snelheden tot 250 mbit gemeten
 • onze huidige meetsnelheid in Langstraat was vandaag overigens 5,6 mbit. Dit si ongeveer ook het gemiddelde.
Door een communicatiestoring duurt het leveren van de noodzakelijke stroom voor de verdeelkasten wat langer dan gepland. Dit heeft te maken met het feit dat Stedin dit moet doen en die hebben het nog niet in hun planning staan. ( het blijft Nederland ). De firma Schuring is deze week alles wel aan het aansluiten maar zonder stroom doet nog niet alles het in het hele systeem.
Concreet kan dit nog wel tot aan de zomervakantie duren maar dan zouden we in theorie ( slag om de arm ) moeten kunnen beschikken over snelheden richting de 40 mbit…..We moeten dus nog een paar maanden geduld hebben.
Hierna zou bijvoorbeeld dit telefoon/internet/tv door de KPN aangeboden pakket moeiteloos leverbaar moeten zijn in Langstraat. Dit alles-in-één pakket vraagt bijvoorbeeld alleen al voor het tv-signaal 8 mbit snelheid. Daarnaast is het dan mogelijk om gelijktijdig  tv te kijken ( met  < 10 mbit nog geen HD , iets sneller wel ) , te bellen en te internetten op een ipad of PC of Mac.
Bovenstaande informatie heb ik van de klantcontact manager van KPN. Deze is wanneer we meer willen weten over planning e.d. direct door ons te bellen. Ook als we klachten hebben over het e.e.a. Op zich handig omdat ze bij Roel zomaar in zijn tuin aan het graven waren omdat KPN dacht dat het grond van het Waterschap was. Ze hadden toestemming van het Waterschap die ook niet beter wist dan dat het hun grond was. Deze grond was echter al enige jaren in handen van Roel……
onze plannen voor snel draadloos internet die we vanuit de belangenverenging ingezet zijn liggen op dit moment wat ons betreft dus even in de ijskast.
Wanneer we meer weten zal ik dit via site of Facebook communiceren.
De Internet Cie ( Kees van Wuyckhuyse ).

IMG_1882

 • [spider_facebook id=”1″]
 • Namens het bestuur van de Belangenvereniging Langstraat e.o. wensen wij u een bijzonder mooi 2015 toe.

IMG_1688

 • [spider_facebook id=”1″]
 • Snel Internet komt maar traag op gang

(10 december) In de Achterhoek hebben een aantal gemeentes een soort glasvezelbedrijf opgericht: ze hebben een convenant gesloten met een bedrijf dat de kabels gaat trekken in het buitengebied. In Winterswijk lijkt er, met de nodige haken en ogen, eindelijk snel internet te worden aangelegd. In Putten en omstreken is de aanleg begonnen, in Teeffelen (Brabant) zijn de aansluitingen begin 2015 actief. Zo zijn er wel meer goede voorbeelden van gebieden waar het lukt: snel internet aanleggen. Toch zijn er altijd nog meer plattelandsregio’s die het zonder moeten doen en burgerinitiatieven die op niets uitdraaien. Iets voor buitengebied Goeree Overflakkee ?……….. Lees meer op : http://www.netwerkplatteland.nl/snel-internet-komt-traag-op-gang/#sthash.CXDiJEjJ.dpuf internet [spider_facebook id=”1″]

 • Informatiebord & bankje.

(1 november 2014212_informatiebord_t5) Vanuit het dorp is er de vraag gekomen of het mogelijk is een informatiebord en mogelijk een bankje of iets dergelijks in Langstraat te plaatsen. Op dit bord kunnen dan bijvoorbeeld zaken staan als : activiteiten De Keet, activiteiten van de Hervormde kerk, iets over de geschiedenis van Langstraat, mededingen van algemeen nut.………. De komende tijd wordt over uitvoering en plek nagedacht. Heeft u nog suggesties dan horen wij het natuurlijk heel graag. [spider_facebook id=”1″]

 • Burendag BBQ 2014

(15 oktober 2014) Op zaterdag 27 september – Burendag – luidden we met de jaarlijkse BBQ het begin van het activiteitenseizoen in. De weergoden waren ons gelukkig goed gezind. Na wat wisselvallige weken was de verwachting voor die dag letterlijk en figuurlijk ‘zonnig’. Dat neemt niet weg dat we om ’s morgens om 10 uur met een zeer select en technisch goed ‘onderlegen’ bouwteam terplekke waren om de feesttent op te zetten. Vertrouwen is goed, controle is beter. Maar de weersverwachting werd waargemaakt en toen de eerste gasten binnendruppelden konden die gelijk weer lekker naar buiten druppelen in het zonnetje. Na een uurtje borrelen werd de BBQ gestart en konden we de eerste smakelijke vleespakketjes (slagerij Buth) op de hete plaat leggen. De rest van de avond verliep zoals we die gewend zijn: er was eten, er was drank, er was live muziek (met dank aan Rob Witvliet en Stef van Wuyckhuyse) en het was weer erg gezellig. En wie het gemist heeft: de volgende borrel is 29 november. Tot dan! [spider_facebook id=”1″]

 • Overzicht activiteiten komende seizoen

(5 september 2014) In de krant van afgelopen week was een overzicht te zien van alles wat er in de Keet te doen is het komende seizoen. Er kunnen wat ons betreft best wat activiteiten bij. Gym voor ouderen, activiteiten voor kinderen, kookles, ipadcafé, breicafé……….. Wie voelt zich geroepen. [spider_facebook id=”1″] IMG_0764

 • Even opletten, Jatters actief.

(27 juli 2014) sinds enige weken wordt er in ons dorp benzine en andere kleine zaken gestolen. Bij Frans is uit zijn freesmachine benzine gestolen. Ditzelfde is ook gebeurd bij diverse auto’s. Ook blijkt dat er uit een noodstroomagregaat van Joulz op 23/24 juli divers koperwerk is gestolen. Vorige week is bij Hetty’s patat ook het e.e.a. aan klein werk gestolen. Het lijkt er op dat er momenteel op ons eiland diverse figuren actief zijn. Er zijn inmiddels al wat aanhoudingen verricht door de politie maar het is niet bekend of dit de enige waren die zich bezighielden met dit (kleine) jatwerk. Let dus even extra op als je ’s avonds nog even de hond uitlaat. Noteer eventueel kentekens e.d. Of maak een foto. Vergeet als er iets ontvreemd is overigens geen aangifte te doen. afname diefstal 2013 Overigens is het wel van belang te melden dat ook in 2013 het aantal inbraken behoorlijk is afgenomen in onze gemeente. Zie kaartje hierboven. [spider_facebook id=”1″]

 • Vergadertijger

(11 juli 2014) Sinds enige tijd hebben we een echte vergadertijger onder ons. Zij, de kat (spooky) van Astrid & Kees, komt regelmatig luid miauwend onze bestuursvergaderingen verstoren om vervolgens plaats te nemen op de bar of vergadertafel. Nog even en ze trekt aan de bel om een rondje te geven na de vergadering. Het zou verboden moeten worden. ( :+) ) IMG_0204 [spider_facebook id=”1″]

 • Buurt BBQ.

(2 juli 2014) Zoals elk jaar hebben we ook dit jaar weer een buurt bbq. Dit doen we op Burendag zaterdag 27 september. In heel het land worden op die dag allerlei buurtactiviteiten georganiseerd. We willen dit graag met iets extra’s een beetje extra leuk maken. Iemand een idee ?? Kom maar op. Meer info staat o.a. ook op de Langstraat facebooksite. 545931_1416123628610926_557205287_n [spider_facebook id=”1″]

 • Ontwikkelingen snel internet.

(3 juni 2014) Het lijkt er op dat er wat schot gaat komen in het dossier ‘snel internet’. Er is inmiddels een bedrijf in Brabant gestart met iets vergelijkbaars als waar we zelf mee bezig waren: een draadloos 4G/lte netwerk. Het bedrijf waar we zaken mee zouden doen laat niets meer van zich horen (lang leve de huidige tijd). Dit bedrijf heeft op dit moment 2 locaties die draaien. Via Ario ICT uit Stellendam kunnen we waarschijnlijk gebruik gaan maken van dit draadloze snelle internet. Zij zijn op dit moment met de gemeente in overleg om de watertoren van Dirksland te gaan gebruiken als centrum , een z.g. HUB , met mogelijke steunzenders in bijvoorbeeld Achthuizen (komt bij ons vandaan). Het ziet er vooralsnog allemaal hoopgevend uit. Wordt z.s.m. vervolgd……… [spider_facebook id=”1″]

 • Mannen met witte pakken gesignaleerd in Langstraat.

(9 mei 2014) Omdat er in de paardenwei tussen de Keet en de kerk asbest gevonden is, dit was al weer 2 maanden geleden, zijn er vandaag asbest verwijderaars van Van Groningen Sloopwerken gestart met het verwijderen hiervan. Een moeilijk klusje omdat het helemaal overwoekert was met wilde braam. Waarschijnlijk lukt het niet alle kleine stukjes op te ruimen omdat er al veel door dit deel van de wie heen gemaaid is door een eerdere actie van het gemeentelijk groenbedrijf. Meer foto’s staan op onze facebooksite.foto

 • Snel internet voor Langstraat e.o.

(21 april 2014) Er wordt momenteel gewerkt aan een speciaal gedeelte voor snel draadloos internet voor Langstraat e.o. op onze site. Helaas wil het met het bedrijf wat dit snelle internet zou gaan verzorgen momenteel niet zo vlotten. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan het oplossen van deze impasse….

 • Jeux de Boules baan

(15 april 2014) Binnenkort wordt er in de Langstraat een heuse Jeux de Boules baan aangelegd. Dit doen we natuurlijk zelf. Alle hulp is welkom. Meld je aan bij: secretariaat@langstraat-dekeet.nl

 • Rommelmarkt op 14 juni 2014

(13 april 2014) 14 juni 2014 is er weer de jaarlijkse rommelmarkt. Het geld wat daarmee verdient gaat worden, waar we vanuit gaan, zal uiteraard ten goede komen aan ons dorpshuis De Keet.

 • Algemene ledenvergadering op 16 mei 2014

(12 april 2014) De ALV van de Belangenvereniging zal zijn op 16 mei. Aanvang : 20:00 uur.

 • Facebook

(10 april 2014) Kijk ook op onze facebooksite.