Reünie 2016

Op zaterdag 14 mei werd er in de Langstraat een reünie gehouden. Ruim 100 oud Langstratenaren wisten de weg te vinden naar deKeet. Vanaf 10 uur stond koffie met cake klaar.

Groot was het enthousiasme, toen oud bewoners elkaar herkenden. Vele jaren hadden ze elkaar niet gezien. Sommigen al meer dan 50 jaar. Van alle oud bewoners zijn foto’s gemaakt voor het archief van Jeanet Leroy. Er kwamen veel oude foto’s te voorschijn die allemaal gescand werden, mooi materiaal uit de oude doos. Tevens was er de mogelijkheid om de kerk te bezichtigen, waar Floris van Gils het orgel bespeelde.

Met een hapje en drankje werden de herinneringen opgehaald. Zoals de melkbus leeg laten lopen terwijl die op de kar van melkboer Wout Mourik stond. De jaarlijkse filmavond en verloting op de school. De jeugd die TV gingen kijken bij Nettie Brands of Teunis Osseweijer. Met meester Hoekstra op de fiets naar de Krammer, zwemmen in een badpak dat de winter ervoor was gebreid tijdens handenarbeid. Je begrijpt wat er gebeurde toen het badpak nat werd: het hing op je knieën. Na de uitgebreide lunch was er nog ruim gelegenheid om met elkaar over vroeger te praten.

De foto- en diapresentatie trok veel bekijks en de reacties op de reunie waren dan ook overweldigend.
Al met al was het een bijzondere dag, waar nog lang over nagepraat wordt!

Dankzij alle enthousiaste reünisten en de vrijwillige inzet van de huidige bewoners is deze dag een groot succes geworden!

 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos